Yoga in Voorschoten

Geen enkele asana is belangrijker dan je ademhaling. Deze boodschap wil ik graag meegeven tijdens mijn yogalessen. Yoga gaat niet alleen over houdingen en het heeft al helemaal niets te maken met hoe lenig je bent. Sterker nog: aan yoga valt niet heel veel te kunnen. Yoga is juist een manier om te onderzoeken wat er in jou omgaat, om te observeren wat er gebeurt tijdens de houdingen. De yogamat is een prachtige metafoor voor het dagelijks leven. Tijdens mijn yogalessen bij Het Knooppunt in Voorschoten richt ik me op Yang en Yin. Soms vraagt je lichaam om een fijne flow en soms is het prettig om in stilte naar binnen te keren. Ik vind het belangrijk om te kijken welke yogahoudingen bij jouw lichaam passen.

Soms vraagt je lichaam om een fijne flow en soms is het prettig om in stilte naar binnen te keren.

Samen vinden we altijd alternatieven als een houding niet geschikt is voor jouw lichaam. Ik vind het belangrijk om mijn lessen met persoonlijke aandacht te kunnen geven en daarom zijn de groepen niet te groot. Je bent altijd welkom om een keer mee te doen met een les om te kijken of mijn manier van lesgeven bij je past. Ben je nieuwsgierig, vul dan het contactformulier in.

Yang en Yin
Yang en yin zijn twee tegenovergestelde begrippen, maar ze kunnen niet zonder elkaar. Als yang voor licht, beweging en zomer staat, dan staat yin voor donker, stilte en winter. Ook in de yogahoudingen komen deze begrippen weer terug. Tijdens een yang practice (ashtanga en vinyasa) flow je mee met het ritme van je ademhaling en je bouwt kracht op: de energie mag stromen! Bij een les yin yoga werk je met het dieper gelegen bindweefsel om te kunnen ontspannen. Je houdt de asana’s bovendien langer aan, omdat je lichaam langer de tijd nodig heeft om door te dringen tot het bindweefsel. Jouw voorkeur voor yang of yin zegt vaak iets over je karakter. Ben je zelf actief, dan heb je vaak een voorkeur voor yang en andersom is net zo waar: ben je meer naar binnen gekeerd vanuit jezelf, dan voelt yin vaak wat comfortabeler. Juist die vorm van yoga waar je je niet direct gemakkelijk voelt, nodigt je uit tot groei: waar ligt je weerstand en wat kun je daarvan leren? Bij de les op donderdag maak ik vaak een combinatie van yang en yin, omdat ik geloof in balans!

Lessen*
Yin – Het Knooppunt (Voorschoten)
Woensdag 20:00 uur – 21:00 uur

Yin en Yang – Het Knooppunt (Voorschoten)
Donderdag 20.15  uur – 21.15 uur

* Tijdens de schoolvakanties is er geen les.
** te gebruiken in tien achtereenvolgende weken.

Tarieven
10-rittenkaart: 100 euro voor tien lessen (inclusief 21% btw) **
Losse lessen: 15 euro per stuk (inclusief 21% btw)

Algemene voorwaarden
Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.